Next gen. konzol körkép

2013.02.01. 11:30 goIya

Breaking news! A Sony február 20.-án egy PlayStation-ös rendezvényt fog tartani. Itt egy sokat sejtető videó.

Na jó, hazudtam, ebből semmit nem lehet kiszedni, csak annyit, hogy PlayStation. Úgyhogy nézzük a pletykákat a PS4 körül. Kikerült egy Dev-kit specifikáció, ami ugye arra szolgál, hogy a játékgyártók el tudjanak kezdeni, dolgozni.

- Rendszermemória: 8GB
- Videomemória: 2.2 GB
- CPU: 4 modulos AMD64 "Bulldozer"
- GPU: AMD R10xx, valószínűleg "Southern Islands" (HD7700/7800/7900)
- Meghajtó: Blu-Ray Disk Drive
- HDD: 160GB
- Bemenetek: 4*USB 3.0, 2*Ethernet
- Kimenetek: HDMI, 5.1 és 7.1 csatornák

Ami ebből biztos változni fog, az a 2db ethernet, amiből 1 ethernet és egy wifi lesz. És valószínűleg a 160GB-os HDD is nőni fog, ugyanis a fejlesztők, egyszerre csak 1-2 játékot próbálgatnak, nekik elég annyi, de a tartaloméhes gamereknek biztos kevés lesz. A többi elég izmosnak és egyszerűnek tűnik. Az egyszerűt úgy kell érteni, hogy viszonylag hétköznapi hardver, amit egyszerű programozni. A PS3 Cell processzora borzasztóan erős, de még a mai napig nem préseltek ki belőle mindent, mert nehéz az optimalizálása. Rebesgetnek még újfajta kontrollert is, aminek a PS Vita-hoz hasonló érintős hátlapja van. Jól hangzik, de a mostani SixAxis kontroller döntögetését se használja ki valami sok játék.

Térjünk át az Xbox-ra, igaz erről elég kevés infó van. 8 vagy 16 magos AMD CPU-ról, dupla AMD GPU-ról, 8GB megosztott RAM-ról és Blu-Ray meghajtóról csacsognak. Irányítás terén biztos vagyok, hogy lesz egy új, továbbfejlesztett Kinect, ami akár az ujjak mozgását is tudja követni. A bejelentést pedig a nyári E3-ra tippelik.

Sokan "várják" az online disztribúció fellendülését, és valamilyen lépést a használt játékok ellen. De az a helyzet, hogy mindenki a sötétben tapogatózik, és az egyetlen biztos pont, hogy lesznek új konzolok, valószínűleg idén, és a Sony valamit csinálni fog február 20.-án. Meglátjuk.

Címkék: Xbox PS3

A bejegyzés trackback címe:

https://gadgetfuggo.blog.hu/api/trackback/id/tr335056034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása