CES 2013: IllumiRoom

2013.01.11. 11:45 goIya

Sokan, sokféle képpen próbálják megreformálni a videojáték piacot. Ott az Oculus a minden eddiginél fejlettebb VR szemüveggel, a Sony, aki annyira tolja a 4k-t, hogy szinte biztos, hogy a következő PlayStation támogatni fogja ezt a felbontást. És most, a Microsoft is bemutatott egy koncepciót, ami remélem a következő XBox-al vagy csak úgy kül termékként, meg is valósul.

Az IllumiRoom-ról nekem először az jutott eszembe, amikor a TV hátára szerelt LED sor, a film széleinek megfelelő színekkel világítja meg a falat, így kiterjesztve a képet. Ez is haszonló, de annál sokkal jobb. Ugyanis nem csak színekkel terjeszti ki a TV-t, hanem rendesen képekkel. A csodához nem kell más, mint egy Kinect, ami beszkenneli a szobát és egy projektor ami a látványért felelős. De nézzünk meg inkább róla egy videót, amiröl azt állítják, valós felvétel és nincs rajta semmilyen grafikus utómunka.

Elég durván néz ki. Van egy pillanat, amikor a lövések ütemében a szekrény is hullámzik, pont úgy mint ahogy a 3D épületvideók szoktak kinézni. És az sok nap előkészületet igényel, ez meg real time csinálja. Elképesztő.

Címkék: Microsoft CES 2013 illumiroom

A bejegyzés trackback címe:

https://gadgetfuggo.blog.hu/api/trackback/id/tr965011957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása