CES 2013: Dell Latitude 10 Essentials

2013.01.11. 17:41 goIya

A Dell megcsinálta a nekem tökéletes tabletet. El se hiszem, olyan mintha csak az agyamba turkáltak volna amíg aludtam.

A követelményeim a következők voltak: teljes értékű Windows-t futtató, nem túlméretezett teljesítményű, olcsó, 10col körüli tablet és legyen rajta legalább egy USB port, meg valami videó kimenet.

Gallery Image

Na pont ezt tudja a Dell Latitude 10. Egy 10 colos, 1366x768as felbontésú kijelzővel szerelt tablet aminek a szíve egy kétmagos 1.8GHz-es Intel Atom SoC. Az új generációs, amiben már a grafikus mag is használható. Ezt 2GB RAM és akár egy 128GB-os SSD támogatja meg. Van benne 3G modem, 1-1db USB, SD kártya és  HDMI port, valamint egy dokk csatlakozó. A dokkon Ethernet, HDMI és 3db USB port van. Teljes értékű Windows 8-at kapott, úgyhogy minden régebbi program elfut rajta. Nem egy erőgép, de nem is kell, hogy az legyen. Mert második rohangálós gépnek találták ki. Üzletkötőknek, akik max. word dokumentumokat és excel táblákat szerkesztenek rajta. Vagy diákoknak. Én pl. előadásra ezen vinném be a jegyzetet, könyvet, laborra a mérés utasítást - nem lenne az mint most, hogy félév végére több száz oldalt kinyomtatok és örülök ha egyszer használtam őket-. Programozás előadáson, le tudnám írni a kódot, amit a tanár a táblára ír, és le is tudnám futtatni, hogy lássam működik-e. Sőt aki szeretne, még jegyzetelhetne is rajta. De, például prezentáció tartásra is alkalmas lehet. Jó, tudom, ezért van a laptop, de én otthon jobban szeretek asztali gépen tevékenykedni. Meg a nagyobb kijelzőn, jobban lehet filmet nézni.

Lehet hogy több ilyen is létezik már, de nekem ez az első ami megütötte az ingerküszöböm. 500 és 650 dollár között lesz az ára, háttértártól függően (32,64,128) és pár hónapon belül már kapható lesz.

Címkék: Dell CES 2013 Latitude

A bejegyzés trackback címe:

https://gadgetfuggo.blog.hu/api/trackback/id/tr685012522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása