CES 2013: Oculus Rift

2013.01.09. 13:50 goIya

Az Oculus, egy Kickstarter projektként indult cég, ahol pénzt próbáltak gyűjteni a találmányuk megvalósítására. És hogy mit találtak ki? Egy megfizethető, otthoni használatra szánt, az eddigieknél sokkal fejlettebb, virtual reality szemüveget a Rift-et. 

Az ötletgazda szerint ugyanis, a manapság kapható VR szemüvegek, nem elég valóságosak. Túl kicsi a látószög és a felbontás, nem követik elég pontosan a fej mozgását, így nincs meg ténylegesen az az érzésed, hogy a játékban vagy. És ráadásul drágák is. Ezért elkezdtek építeni egy olyan szemüveget ami megfelel a saját követelményeiknek és most jutottak el oda, hogy a fejlesztőknek is bemutasság a készüléket. Amit a fejlesztői hardver tud: 110fokos látószög, szemenként 1-1db 640x800-as kijelző, 6tengelyes kis késleltetésű giroszkóp, Unreal és Unity engine támogatás. A felbontás nem a legnagyobb, de azt ígérik a végleges verzióig ezen változtatnak. Elképesztő érzés lehet az, ahogy az egész látótered a játék foglalja el. Megjelenési időpontról és árról még nem lehet tudni, csak annyit, hogy a fejlesztők áprilisban kapják kézhez az eszközt és nekik 300dollárba kerül.

Mivel én se próbáltam még és ilyenről amúgy is nehéz beszélni, ajánlom a The Verge interjúját a készítővel, ahol demózzák is a készüléket. 20:20-tól kezdődik.

Ha ez vagy az ehhez hasonló a cuccok tényleg elterjednek, a számítógépes játék új korszakába lépünk. Tényleg értelme lesz annak, hogy a játékok jól néznek ki. Mert itt még annak is van értelme, hogyha csak egy mezőn sétálva relaxálunk, nemcsak annak, hogy halomra gyilkoljuk az ellenséget. Ha a végleges verzió kapható lesz, mindenféleképpen ki akarom próbálni.

És a végére egy furcsaság, ami azért előrelátható volt. Megalapították az első céget, a Sinful Robot-ot, aminek a profilja: erotikus virtual reality játékok készítése az Oculus Rift-re. Mert mi más terjesztené sikeresebben az új technológiákat, mint a pornó.

Címkék: CES 2013 Oculus VR Rift

A bejegyzés trackback címe:

https://gadgetfuggo.blog.hu/api/trackback/id/tr255008142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása