CES 2013: Giga tablet és Lego robot

2013.01.08. 11:41 goIya

Mint várható volt, az idei show-n is nagyon sok új tablet van. És mivel már olyan sok van, valahogy ki kell a tömegből tűnni, így aztán az Asus és a Lenovo is megcsinált a saját gigászi méretű tabletjét.

Az Asus egy 18.5colos all-in-one géppel állt elő, aminek a házába egy Windows 8as PC található, ami Core i3-tól i7-ig akármivel szerelhető. És itt jön a csoda. A kijelző leszerelhető az állványról, és így egy Androidos tabletet kapunk, amit egy Tegra 3 SoC hajt meg. Lehetőség van arra is, hogy az állvány nélkül is használhassuk a Windowst, ha egy wifi hálózaton belül maradunk. Ilyenkor a tablet csak egy vezeték nélküli monitor és touchpad.

Lenovo Horizon Hands On: A Desktop PC That Turns into a Gigantic 27-inch TabletA Lenovo a Horizon-nal pedig megcsinálta a saját változatát a Microsoft PixelSense-nek (ami az eredeti Surface volt). Ez is egy Windows 8as all-in-one gép, Intel Core i procikkal, de ez 27colos. Lehetőség van arra, hogy hagyományos gépként használják, de a neve és az egyedi kezelőfelülete is inkább azt sugallja, hogy vízszintes pozícióra találták ki. Van beépített akkumulátora is, ha esetleg valaki egy 27colos tablettel szeretne járkálni.15 előre rátöltött alkalmazás jár hozzá, valamint a Lenovonak ,5 nagyobb cég fog játékot gyártani, kifejezetten erre a gépre. A legolcsóbb verzió 1000 dollárba fog kerülni.

Lego%2520mindstorms%2520r3ptar%2520project
A LEGO is itt van és bemutatta, az amatőr robotika megszállottjainak, kedvenc játékszerének a frissítését, a Mindstorm EV3-mat. Aki nem tudná mi ez: egy linuxot futtató, egyszerűen programozható egység, ami köré LEGOból lehet, tulajdonképpen akármilyen robotot építeni. Van lehetőség érzékelő szenzor, mozgató motor vagy egy másik vezérlőegység csatlakoztatására is. Az új verzión található microSD és USB port is, valamint lehetőség van a számítógépes mellett, okostelefonos távirányításra is. Az alapcsomagban található alkatrészek mellé, 17 féle robot összeszerelési utasítását tették, de tulajdonképpen akármi összerakható belőle. Például automata sör nyitó és hűtő.

 

Címkék: Android Lego Asus Windows 8 Lenovo CES 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://gadgetfuggo.blog.hu/api/trackback/id/tr975005009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása