Facebook térnyerése

2013.01.07. 19:39 goIya

Egy milliárd aktív felhasználója van a Facebooknak. Ezért nem csoda, ha alig találsz olyan embert, aki nem regisztrált tag. Iszonyatosan sok emberről van szó.

Mivel sokan vannak, üzleti lehetőség is van bennük. Ezért elkezdett terjedni a Facebook fiók, anyaoldalon kívüli használata. Mert, miért regisztráljak még egy oldalra, ahonnan csak kapom a levélszemetet, hogyha beléphetek a már meglévő fiókommal is. Vagy a másik oldalról: lépj be a Facebook fiókoddal és majd automatikusan megosztunk mindent. Így hát egyre több weboldalon lehet már Facebook fiókkal belépni vagy kommentelni. Vegyük csak példának a blog.hu-t. Már itt is működik. De a Skype regisztrációt is meg lehet úszni, hogyha a Facebook fiókunkkal lépünk be.

De nézzünk egy másik példát. Az SMS és a sima mobilos hanghívás túl van árazva a mobilnethez képest. Ha adatforgalomban nézzük, egy 1perces hívás kevesebb adattal jár mint az Index címlap betöltése, és mégis jóval többet fizetünk érte. Ezt a problémát látva jelent meg a Viber, a WhatsApp és még egy halom másik alkalmazás amivel adatforgalom terhére tudunk telefonálni vagy üzenetet küldeni. És ezek az alkalmazások nagyon nagy sikereket tudtak elkönyvelni.

És akkor jött a Facebook és megcsinálta a Messenger appját. És máris nála volt az ütőkártya a milliárdos felhasználói bázissal. Az appal eleinte csak üzeneteket lehetett küldeni az ismerőseinknek, és mivel mindenki “fenn van” Facebookon ezért egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb lett azon keresztűl írni, mint SMS-ben vagy akármelyik másik app segítségével.

A Messenger frissítse ennél is tovább megy, és már hangot is lehet vele küldeni. A felvett rövid hangüzenetet elküldhetjük a másiknak, aki akkor hallgatja meg amikor kedve van. Pont mint a hangposta és a walkie-talkie szerelemgyereke. Zseniális. Senki nem használja már egyiket se és semmi értelme, de fejlődés, és innen már tényleg csak egy lépés az, hogy rendes telefonhívásokat csináljanak. És akkor már semmi értelme nem lesz a sok ingyen percet adó csomagokra előfizetni, mert mindenki a Facebookon, adatforgalmi díjban fog telefonálni. 16éves kor alatt.

Ilyesztő látni azt, hogy mennyi személyes adat van és lesz a Facebook birtokában, és azt, hogy ahhoz képest, hogy mekkora órás lett, még mindíg tovább terjeszkedik és lassan tényleg az internet és a kommunikációs csatornák összes kis szegletébe eljut.

Címkék: internet smartphone Facebook

A bejegyzés trackback címe:

https://gadgetfuggo.blog.hu/api/trackback/id/tr885003424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása