CES 2013

2013.01.07. 12:54 goIya

Itt a január itt a CES, a Consumer Electronics Show, azaz az év egyik legnagyobb elektronikai kütyükkel foglalkozó expója.

Már hosszú évek óta rendezik meg Las Vegasban a show-t, ahol a legtöbb szórakoztató elektronikai cég bemutatja, hogy milyen új dolgokra számíthatunk az év hátralévő részében. Sok bejelentésre lehet számítani, de olyan nagy volumenűekre mint régen (pl.: 2001-ben itt mutatta be a Microsoft az eredeti Xbox-ot)nem, mivel mostanság erre minden cég saját tematikus eseményt csinál. Így nem hiszem, hogy a Samsung bejelentené a Galaxy S sorozat következő drámai részét. Helyette lesz egy halom tv, kisebb gyártók érdekes újításai és olyan eddig is létező, de most hirtelen sokat fejlődött technológiai újítások, amire mindenki azt mondja majd; hogy ez a jővő nagy üzlete. Így volt ez az elmúlt években is a 3D Smart TV-vel, az NFC-vel és a cloud computing-gal. Mind népszerű lett, de azért még most se terjedt el annyira mint azt várták.

És, hogy mivel lesz szerintem tele idén a show? Hát hatalmas 4K-s, 3D-s, OLED TV-kel. Hordozható és otthoni hangrendszerekkel, annyi csatornával amennyit a Vízművek is megirigyelne. Érintőképernyős laptopokkal/ultabookkal. Tabletekkel. Okostelefon kiegészítőkkel. Az új szupergyors 802.11ac wifi szabványt támogató routerekkel és NAS-okkal. Átlátszó, hajlítható vagy épp törhetetlen kijelző koncepciókkal. És talán még egy okostelefonról irányítható Halálcsillag is lesz.

A show holnap indul és péntekig tart, úgyhogy a héten kütyütúladagolásban lesz részünk, aminek még jövőhéten is érezni fogjuk a hatását.

Címkék: hálózat smartphone tablet Galaxy Android Samsung CES 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://gadgetfuggo.blog.hu/api/trackback/id/tr225002937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása