Streaming

2012.12.07. 18:16 goIya

Az a helyzet, hogy elég sok sorozatot nézek. És mivel nincs jobb alternatíva, ezért én, semmilyen körülmények között nem töltök le illegálisan semmit!! Még akkor sem, ha tudom, hogy Magyarországon biztos nem fog megjelenni záros határidőn belül az a műsor. Ezért nem is torrentezem, de ha, tegyük fel, mégis csinálnék ilyet, utálnám. Egyrészt azért mert illegális, másrészt azért, mert körülményes. Zárt torrent csoportokba kell meghívót szerezni, hogy az onnan letöltött fájlt meg nyissuk egy programmal, ami letölti amit te szeretnél. Ráadásul nem is biztos, hogy létezik a keresett tartalom, élvezhető minőségben. Nem épp a legjobb megoldás.

Most, hogy már Magyarországon is elérhető az iTunes, van egy lehetséges alternatíva, az ember heti film vagy zene adagjának legális hozzáféréséhez. Csak az iTunes se tökéletes. Sokan nem szeretik magát a programot, "fujj Apple, nem vagyok én ostoba fanboy", a store nem fogad el akármilyen bankkártyát. De ha nem vesszük meg csak béreljük, annyiba kerül mint egy mozijegy - szám szerint 5 euro-, ami nem annyira rossz, de azért heti több film és sorozat elég költséges így. Milyen jó lenne, ha lenne, egy olyan szolgáltatás, amivel ingyen vagy havi előfizetésért cserébe, annyi filmet, sorozatot lehetne nézni, amennyitől kiég a szemünk.

Erre találták ki, a világ szerencsésebb felén a streaminget. Ami legális, gyors és egyszerű -nekik-. Úgy működik mint a Youtube, csak nem házi macskás videókat lehet nézni, hanem rendes műsorokat. Ilyen például a havi 8dollárért elérhető Netflix vagy az ingyenes, de fizetős verzióban is létező Hulu és Hulu+, a BBC iPlayer és sorolhatnám. Egy ezzel a baj; hogy csak az adott országban érhető el, a szerzői jogok védelme miatt. És ráadásul IP-cím alapján szűrik is az embereket. Még szerencse, hogy ezt ki lehet játszani.

A dolog technikai háttere a VPN tunneling, amivel el lehet hitetni a szerverrel, hogy mi egy amerikai címről jöttünk. Ilyen szolgáltatás létezik fizetős is, de a legjobb, hogy létezik ingyenes verzió is. Amit találtam az egy könnyen kezelhető, összesen két gombos program, a Tunnelbear. Formás kis alkalmazás, ami Windowson, Mac-en, Androidon, és iOS-en is létezik. Regisztrációnk mellé, minden hónapban kapunk 500MB forgalmat, amit havi egy tweettel 1GB-al meg lehet növelni. Ez nem sok, ha azt nézzük, hogy 1GB+ egy HD film. A másik gond, hogy a streameléshez elég nagy sávszélesség kell és ezt a VPN szerver nem biztosítja. Ezért jó magyar szokás szerint, itt is trükközni kell egy kicsit.

A process nem vészes. Elindítjuk a TunnelBear-t, kiválasztjuk, hogy US vagy UK IP-címet szeretnénk, majd bekapcsoljuk magát a szolgáltatást. Ezek után, megkeresük az általunk preferált streaming oldalt, elindítjuk a videót, megvárjuk amíg a reklámok végigfutnak, és amikor a tényleges műsor elkezdődött, kikapcsoljuk a tunnelinget. Nem kell pánikolni, a videó menni fog tovább, ugyanis csak a lejátszás elindításakor ellenőrzi az IP-címet, később nem. A bufferelés miatt pedig valószínű a videó se fog emiatt megakadni. Sőt még a minőség is jobb lesz így, mivel a teljes sávszélességünket ki tudjuk használni. Három kattintás az egész.

Amit kipróbáltam és működött, az a Hulu, ahol például Simson családot lehet nézni orvérzésig és a BBC iPlayer, ahol Top Gear részek közül lehet válogatni, a legtöbb amerikai tv csatornának a honlapján, elérhető ilyen szolgáltatás. A Netflix nekem nem működött, mert hiába ingyenes az első hónap, meg kell adni a bankkártyaszámot, és az enyémet nem fogadta el. Paypallből is csak amerikai címhez rendeltet fogad el, ezért csináltam egy olyat, de én ahhoz se tudtam párosítani a kártyám. Nem tudom, hogy az én számlám/kártyám ilyen, vagy itt is szűrik az országot, de ha valakinek sikerül, kérem jelezzen vissza. Vagy, ha esetleg tudsz egy másik tuti jó streaming oldalt, bátran oszd meg.

Címkék: VPN Tunnelbear Streaming Netflix Hulu

A bejegyzés trackback címe:

https://gadgetfuggo.blog.hu/api/trackback/id/tr784952156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása