Samsung Galaxy Camera

2012.12.03. 22:40 goIya

Ma ha valaki vesz egy telefont, szinte kizárt dolog, hogy ne legyen benne kamera. Sőt, a legtöbb okostelefon által készített kép, már van olyan jó minőségű, hogy egy utazás során ezt használják az emberek, a kompakt fényképezőgép helyett. Az emberek szeretik az okostelefonokat, és valahogy fel kéne pörgetni a kompakt fényképezőgépek piacát. Ezen a gondolatmeneten indult el a Samsung is.Samsung's Android-Powered Galaxy Camera Will Cost a Whopping $500

Fogták a Galaxy S III hardverét, és egy kompakt kamera optikáját és szenzorát. Összegyúrták, megsütötték, és megszületett a Galaxy Camera. 1,4GHz-es négy magos procival, 4,8colos HD kijelzővel, 4,1-es Androiddal, 16-megapixeles CMOS szenzorral, 21x optikai zoommal megáldott kompakt fényképezőgép, aminek 3G vagy LTE képes típus is van, de telefonálni nem lehet vele. Az android kamera alkalmazását rendesen átszabták. A fénykép beállítási lehetőségei, a tökörreflexes gépek lehetőségeivel vetekednek, de nagyon sok képi hatás, effekt is beállítható. E mellett ugyan úgy fel lehet rá tenni bármelyik Androidos alkalmazást, így Facebookon vagy Twitteren is meg lehet osztani a képeket. Sőt, wifin keresztül, a közelben állókkal is akik rendelkeznek okostelefonnal. Például: egy partyfotót mindenki megkaphat, azonnal, ahogy elkészült a kép.

Hasonló gépet alkotott, az inkább fényképezésben tapasztalt Nikon is, a COOLPIX S800c-vel. Igaz az egy árkategóriával lejjebb versenyzik -160ezer helyett 100ezer-, és nem képes a mobil hálózatra csatlakozni. De ez szerintem nem is olyan gond, mert; nehogy már a fényképezőgépnek külön előfizetése legyen. Ha lehetne rajta telefonálni, megérteném. Mert szerintem van olyan ember, aki az jobb képminőség érdekébe bevállalná azt a kompromisszumot, hogy a telefonja nem épp a legkecsesebb.

Ez a két gép elég üdítő látvány, az amúgy elég unalmas kompakt fényképezőgép kategóriában, és ha nem is az Android nyújtotta extra funkciók miatt, de a sokkal könnyebben kezelhető kreatív mód miatt megérheti, a többi hagyományos géppel szemben ezt választani.

Címkék: smartphone Galaxy Android Samsung Nikon Coolpix Camera

A bejegyzés trackback címe:

https://gadgetfuggo.blog.hu/api/trackback/id/tr994943998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása