iMac

2012.11.28. 09:00 goIya

Mostanság az Apple mintha nem lenne a toppon üzletileg. Hibákkal teli térképszoftvert adnak ki, készlethiány van az iPhoneból. És most itt az új iMac, ami nincs.

Október végén a az iPad mini bejelentése mellett bemutatták az új iMac-et is. Ugyan úgy van belőle 21.5 és 27 colos verzió mint eddig. Hardveres szinten hozza a frissítéstől elvártat. Új generációs négymagos Core i5 processzor, rendelhető i7. Videokártya: Nvidia GT640/650/660M 512MB memóriával, a csúcsmodellben GTX675/680M 1/2GB memóriával. Alap 8GB RAM, ami 16-ig vagy 32-ig bővíthető, mérettől függően. 1TB-os merevlemez aminek a sebessége, a kisebb méretűnél 5400-rpm. Egy ilyen erős hardver alá egy ilyen lassú merevlemezt tenni vétek. Igaz rendelhető hozzá az Apple féle SSD-HDD hibrid, a FusionDrive, ami a gyakran használt dolgokat az SSD-n a többit a HDD-n tárolja így gyorsítva a rendszert.

Új dizájnt is kapott a gép aminek áldozatául esett az optikai meghajtó. Iszonyatosan jól néz ki a sajtófotókon, tényleg elhiszed, hogy az egész penge vékony. Pedig nem az. Csak a szélén ilyen keskeny, a közepe felé egyre vastagabb.

Oldalról kicsit hülyén néz ki, de ebből a szögből elég ritkán látni, mert ugye legtöbben szemből nézik a kijelzőt, akkor meg teljesen mindegy, hogy milyen vastag vagy vékony. Nem kellet volna ennyire drasztikus dizájn váltás.

Kellene? Naná, hogy kellene - igaz, ha most bármit is vennék az egy 13colos Macbook Pro lenne- . Most is egy iMac-et használok, egy 20colos 2008as modellt, két dizájnnal ezelőtti, 4éves hardver, de imádom.

És mit rontott el az Apple? Hát azt, hogy október végén mutatták be és azzal együtt a régi modell értékesítését abba is hagyták. De az újakat meg még mindig nem lehet kapni pedig azóta már eltelt egy hónap. November 30.-ától lehet majd megvenni a 21,5-es modellt, a 27-est meg előrendelni és az majd valamikor decemberben -vagy januárban- szállítják.

Elég ciki, hogy van egy termék, amiből se a régit, se az újat nem lehet kapni 1 -vagy 2- hónapig. Az aki erre tényleg munkaeszközként tekint és tegyük fel, tönkremegy és venni akar egy újat, nem tud. Iszonyatosan nagy üzleti mellényúlás. Inkább mutatták be volna később, vagy hagyták volna még piacon a régit, vagy valami -nem értek én az ilyenhez-. Ez ciki.

Címkék: Apple iMac

A bejegyzés trackback címe:

https://gadgetfuggo.blog.hu/api/trackback/id/tr474930447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása