Audi e-bike

2012.11.24. 11:00 goIya

Világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a pedalec-ek azaz az elektromos rásegítésű bringák. És az Audi által tervezett szerintem mind közül a legmenőbb.

Jó oké persze, létezik egy magyar fejlesztésű elég hasonló kinézetű és árazású gép is de szerintem az nagyon futurisztikus és hát, nagyon csúnya. Nincs ezen mit szépíteni. Vagyis de, éppenséggel lehetne és akkor lenne egy olyan szép és kecses gép mint az Audi e-bike-ja.

A gép váza teljesen egészében karbonszálas polimer, a tömege pedig csak 1600g. De ugye ehhez hozzá jön még az 53Wh-s aksi és a 2.3kW-os motor is, és így már 20kg a gép önsúlya. A motor maximális nyomatéka 240Nm, a maximális sebessége pedalec módban 80km/h. Nincs az a dopping amivel Armsrong letekerné ezt sík terepen.

Háromféle hajtási mód közül lehet választani. Az első a sima pure mód, amikor olyan gyorsan mész ahogy csak bírsz. Mármint izomból, rásegítés nélkül. A második a pedalec mód, amikor ugyan kell tekerni, de a tekeréssel csak energiát termelünk és szabályozzuk a sebességet. A harmadik az egrip mód, amikor már tekerni sem kell, csak húzni a gázt a markolaton -ilyenkor a max sebesség 50km/h, ami azért már kevés a Tour de France-hoz-.

Van egy negyedik üzemmód is, a balanced wheelie. Ez úgy működik, hogy az elektromos motor nyomatéka segít kellő magasságba felkapni az első kereket, majd a beépített giroszkóp segít abban, hogy ott is maradjon. Így egy tökéletes egykerekezést tud végrehajtani a hétköznapi bringás is anélkül hogy hanyatt vagy pofára esne.

Nem csak a hajtás csúcsmodern. Van benne érintőképernyős fedélzeti számítógép, ami wifin keresztül tud csatlakozni az okostelefonunkhoz, elektromosan állítható magasságú ülés -ami nem tűnik túl kényelmesnek-, kormányba és nyeregbe integrált led-es világítás.

Azt mondtam már hogy burtál jól néz ki? És azt hogy kell, most azonnal? A baj csak az, hogy még csak prototípus, és 20ezer dollárra saccolják az árát. Annyiért már autót lehet venni. Inkább nézzünk egy videót róla.

Címkék: video smartphone Audi e-bike pedalec

A bejegyzés trackback címe:

https://gadgetfuggo.blog.hu/api/trackback/id/tr804922016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása