Samsung Galaxy Note II

2012.11.22. 11:46 goIya

Nem is olyan rég, egy tömött buszon, előttem állt egy alacsony ázsiai férfi, aki egyszer csak elővett a zsebéből egy Galaxy Note-ot, és elkezdett telefonálni. A telefon nagyobb volt mint a keze és alig volt kisebb mint a feje. Elmosolyodtam és amikor láttam, hogy a mellettem álló embernek is ugyan ez a reakciója, majdnem hangosan felnevettem.

Ki akar ekkora telefonnal telefonálni? Ki vesz ilyet? Miért? És hol vette azt a gatyát aminek a zsebébe elfér ez? Kicsit jobban belegondoltam és megtaláltam a célcsoportot, ami nem feltétlenül esik egybe a buszon látott emberrel.

Aki esetleg nem tudná a Galaxy Note II a Samsung -ha nem az egész mobil piac- legnagyobb kijelzővel megáldott készüléke. 5,5 col, 720 x 1280 felbontás. Akkora csak a kijelző mint az én egész 4colos mobilom. Hatalmas a felület, de iszonyatosan vékony, és nem annyira nehéz mint elsőre gondolná az ember. Az biztos, hogy egy farmerzsebbe ne fér el kényelmesen. Esetleg egy öltöny zsebében. A hardver többi része egy kicsit feltuningolt S3. 4magos 1,6GHz-es proci, 4magos grafikus gyorsító, 2GB RAM, Android 4.1.1. Elég izmos.

Extraként adnak a Note mellé egy érintő ceruzát is, amihez hozzá tartozik egy pár hasznos funkciót is a kézírás felismerésen kívül. Ha csak a kijelző fölé tartjuk, infókat hoz elő az adott gombról, alkalmazásról. Ha az S note alkalmazásba megpróbálunk rajzolni egy valamilyen geometriai formát, felismeri és egy szépet rajzol a saját görbevonalasunk helyett. Képernyő mentést csinálhatunk vele, és utána a képre jegyzetelhetünk.

Van lehetőség osztott képernyős használatra is. Ilyenkor két alkalmazás elosztja egymás között a kijelzőt. Egyszerre mehet a youtube és facebook is, ami egy ekkora kijelzőn lehet nem is annyira kényelmetlen.

Ez mind szép és jó, de egy ekkora telefont nem lehet huzamosabb ideig zsebre tenni, vagy rendesen telefonálni vele. És ez nem is baj, mert a célközönség nem tesz ilyet. A célközönség reggel beteszi a Bluetooth headset-et a fülébe, beül a céges kocsiba, bemegy az irodába vagy elmegy tárgyalni, elolvassa a telefonon az e-maileket, megnyit egypár Excel táblát/PDF-et, válasz e-mailt ír, közben többször is telefonált már, de még egyszer se vette a füléhez a telefont, sőt a zsebébe is csak addig volt, amíg lement kávézni. Este amikor hazamegy, felteszi tölteni a telefont és a headset-et is, és amikor hívás jön, a headset-ért nyúl nem a telefonért.

Aki ilyen telefont vesz, egy tabletet szeretne amivel lehet telefonálni, mert nem szeretne két kütyüt. Nekik ez tényleg egy jó választás lehet. Az annak aki rendszeresen tömegközlekedik vagy hagyományos módon telefonál szerintem túl nagy ez a telefon.

Címkék: smartphone tablet Galaxy Android Samsung Note

A bejegyzés trackback címe:

https://gadgetfuggo.blog.hu/api/trackback/id/tr844917967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása