Nintendo Wii U

2012.11.20. 17:35 goIya

A Nintendo marketingesei valamit nagyon elronthattak ugyanis nincs valami nagy felhajtás az új konzoljuk körül. Mondjuk ennek ellenére azt hallani, hogy Amerikába elég hamar elkapkodták az első készletet. Hát fene tudja.

Elég nagy dolog ez, hiszen ezzel a Nintendo adta ki az első next-gen konzolt, amivel szerintem legalább 1 évvel megelőzte a két konkurenciát, ugyanis azokról még csak pletykák vannak. A jövő nyári E3-on talán lesz valami konkrét. De a Wii U itt van, vagyis itthon is kapható lesz november 30.-ától, 90+ ezer forintért.

Az alap hardverről sokat nem érdemes mondani csak annyit, hogy végre felnőtt a konkurenciához és elég erős a HD tartalmakhoz, úgyhogy emiatt nem fogják úgy lenézni mint anno a Wii-t. Ami igazából az egész újdonságát adja azonban a kontroller. Ugyanis a fő kontrolleren helyet kapott egy 6.2 colos 854x480 pixeles érintőképernyő. Ez például a game HUD, térkép, eszközök megjelenítésére lehet alkalmas míg a főképernyőn csak a letisztult játék látszik. Sport játékoknál a felállást, stratégiát, játékos információt lehet rajta megjeleníteni, módosítani. Tulajdonképpen csak a játékfejlesztőktől függ, mire használják majd ezt a kijelzőt. De alapból, például főképernyőként is használható, tehát hogyha valaki éppen tv-t szeretne nézni, akkor is lehet játszani. Mivel a konzolhoz egyszerre csak egy ilyen gamepad csatlakozhat, ezért létezik kijelző nélküli hagyományos kontroller is hozzá, hogy többen is tudjanak egyszerre játszani, akár úgy is, hogy az egyik játékos a tv-n látja a karakterét, a másik pedig a kontroller kijelzőjét. 

Mivel a konzol játékra van, nagyon sokat nyom a latban hogy milyen játékok érhetőek el rá. Mivel a hagyományos Wii játékokkal is elboldogul így elég sok a választható játék már az elején. De akad egy pár ígéretes kezdő cím is. NintendoLand, Mass Effect, Super mario bros U, Zombi U, FIFA 13, Madden 13, Just Dance, meg még egy jó pár, de azt hiszem már ebből látszik, hogy szeretnének kedveskedni a hardcore gamereknek is és a családdal játszóknak is. Lesz rá Assassins Creed, Call of Duty, Battlefield, Lego City, Need for Speed is.

Az igazat megvallva, engem nem nagyon zaklatott föl a dolog. Biztos jó és egy egész más játék élményt ad a plusz kijelző, de valahogy mégse vonz. A Microsoft féle SmartGlass jobban érdekel. Meg ugye ott a probléma, hogy így a kontrollert páróránkét tölteni kell, nem úgy mint a hagyományosat, amik napokig működnek folyamatos használat mellett. Ha lesz rá alkalmam kipróbálom, de venni vagy akárcsak vágyni rá nem igazán fogok.

Címkék: konzol Wii U Nintendo Wii

A bejegyzés trackback címe:

https://gadgetfuggo.blog.hu/api/trackback/id/tr824916756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása