Tesla Model S

2012.11.12. 09:00 goIya

Elég nagy kütyü de hát árammal megy, jól néz, lehet rá vágyni, úgyhogy az elektromos autó is legyen kütyü.

Az első tényleges autó formájú elektromos autó. És ráadásul szélesebb mint magasabb. Kevés ilyen van.

Egy pár gondolatot szeretnék megosztani az elektromos autózásról. Sokan mondják, hogy mennyivel környezet barátabb. Az, de nem sokkal. Mert azért, hogy a kocsiból közvetlenül ne jöjjön ki semmi káros anyag, egy olyan akkumulátorra van szükség aminek az előállítása nem épp környezetbarát. Ráadásul amivel megtankoljuk feltöltjük az se feltétlenül megújuló energia. De legalább ott a lehetőség, hogy tényleg környezetbarát legyen. 

Ami viszont érdekes hogy a Tesla nem a a környezettudatossággal próbálja eladni az autót. Elektromos, naná hogy környezet barát. De ami fontosabb az a minősség, a használható tér, a teljesítmény, a gyorsulás, a vezetési élmény.

A legjobban felszerelt változata 300mérföldet (kb 480km) tud megtenni egy töltéssel. Sokan erre azt mondanák hogy kevés. Hát nem is sok, de ki autózik ennyit naponta? Nem sokan. Este meg úgyis a garázsba áll a konnektor mellett. Este feltölt és másnap megint van 300mérföldünk.

Az érdekesebb része a teljesítmény, mert ugye az elektromos autókról nem épp a gyorsaság jut az eszünkbe. Hacsak nem a másik Teslára a Roadsterre gondolunk. Na akkor nézzük meg a következő videót.

Na igen ez azért valami. 4.4mp alatt gyorsul 100km/h-ra, a max. sebessége 200km/h-ra van lekorlátozva -szegény németek-. 4.4mp!! Egy másik nagy kedvencemnek a BMW M3-nak 5.1mp kell. Elképesztő.

A kocsi belül igazi geek paradicsom. 17colos érintőképernyő a középkonzolon, LCD kijelző a sebesség, és fordulatszám mérő helyén, beépített mobilnet és Wifi hotspot. Okostelefonról távolról bekapcsolható fűtés, ablakmozgatás, rádió állítás, autó állapot figyelés. Csupa fölösleges dolog ami a bemutatón jól néz ki de nincs az az élethelyzet amikor hasznos lenne. De legalább belülről jól néz ki.

A végére beteszem a MotorTrend videóját amiben tesztelik az autót. Csak óvatosan érdemes megnézni mert azonnali birtoklási vágyat vált ki. És ez nem a legjobb ha egy 98ezer dolláros azaz több mint 21millió forintos autóról van szó.

Címkék: video autó Tesla Model S

A bejegyzés trackback címe:

https://gadgetfuggo.blog.hu/api/trackback/id/tr624902663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása