Dell Inspiron Duo

2012.11.08. 23:00 goIya

Elrajtolt a Windows 8 és minden gyártó kiadja a maga tablet-laptop hibridjét, de mire elérnek a kis hazánkba az még legalább egy hónap. De van egy olyan eszköz ami már elég régóta a piacon van és csak arra várt, hogy végre legyen érintés orientált oprendszer. Ez pedig a Dell Inspiron Duo.

Ez a szépség egy 10.1colos Intel Atom alapú netbook-tablet hibrid, ami a 320Gb-os merevlemezzel, 2Gb DDR3as RAM-mal és egy dedikált Crystal HD GPU-val papíron hozza, picit túl is lövi az átlag netbookok színvonalát. De ugye a nagy előnye, hogy van egy kiforgatható érintő képernyője, így tabletként is használható. És 120ezerért már Win8-al is megvehető. Igaz hogy picit öregecske de egy SSD-vel tuti megfiatalítható.

A megjelenése kori tesztek eléggé kritizálták az akkuidejét -ami normál munka mellett 3-4 óra körül teljesített-, a hiányzó videó kimenetet, a kijelző betekintési szögét, a lassú egyedi érintőképernyős felületet, valamint a méretét. Egyrészt, a forgató mechanika miatt a kisebb benne a kijelző, mint amire a méretből következtetnénk, másrészt a vastagsága is kényelmetlenné teszi a tabletként való használatát.Tehát egy nagyon jó ötletet ügyesen elrontottak a Dellnél.

És hogy miért hozom ezt most föl a megjelenése után másfél évvel? Mert most jött el ezeknek a gépeknek az ideje és az ötlet nagyon jó csak egy kicsit aktualizálni kell. Az Atom maradhat-mármint az új verziós-, a 2Gb RAM se kevés azért, de például én egy kisebb méretű 64/128Gb-os SSD-t tennék bele. Valami izmosabb aksi, egy pár plusz port, kisebb, dizájnosabb ház kell és kész is a tökéletes tablet-laptop hibrid. Ennél erősebb hardver, vagy nagyobb kijelző nem kell, mert nem munka gép. Akinek az kell ott az XPS DUO 12. De szerintem ahhoz, hogy tabletként és netbookként is teljesértékű legyen ahhoz 10col kell. A fölött vagy alatt már kényelmetlen lenne a használata valamelyik módban. A viszonylag gyenge hardver miatt még olcsó is lehetne.

Nekem ez a hajtogatós megoldás jobban tetszik, mint a leszedhető billentyűzetes, mert lehet vastagabb, de itt nem kell azzal szórakozni, hogy hova teszem a billentyűzetet ha épp nem akarom használni,de nálam van. Vagy otthon hagyod a billentyűzetet, de kiderül, hogy valami hosszabbat kell írnod.

Nem azt mondom, hogyha megjelenik egy ilyen gép tuti megveszem. De az biztos, hogy vágyni fogok rá, vele fogok álmodni és elgondolkodom a megvételén.

Címkék: laptop tablet Microsoft Dell Windows 8 Duo

A bejegyzés trackback címe:

https://gadgetfuggo.blog.hu/api/trackback/id/tr974897971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása