Recon HUD

2012.11.06. 23:41 goIya

Na ha már így a téli sportok körül jár az agyam, nézzünk egy másik ehhez kapcsolódó kütyüt ami marhára megtetszett.

Segítek ez nem egy lézerágyú, hanem egy az arra alkalmas síszemüvegbe vagy sport védőszemüvegbe építhető head-up-display. Igazi robotzsaru feeling. A kis kijelző a látótér jobb alsó sarkában úgy jeleníti meg a képet mintha másfél méterről néznénk egy 14colos monitort. Magában a cuccban van beépített GPS, Bluetooth, barométer, gyorsulásmérő és giroszkóp. A könnyű kezelhetőséget pedig egy 6 gombos (4 navi, be-és kilépés) távirányítóval oldották meg.

És hogy mire lehet ezt használni? Minden olyanra amire egy síelőnek szüksége lehet. Mutatja a magasságot, sebességet, az ugrás magasságát, levegőben eltöltött időt. Ha össze van kapcsolva a telefonoddal, akkor az sms-eket, hívásokat, az aktuális zenét, sőt még azt is megmutatja hogy hol vannak a barátaid a hegyen. Ha esetleg valami más funkciót is szeretnél akkor megvan rá a lehetőség, hogy megcsináld magadnak, ugyanis Android fut a szemüvegen, így akárki fejleszthet rá alkalmazást.

Nehéz elképzelni hogy milyen is lehet egy ilyen HUD cuccot használni. Ebben segít az Oakley egy hangulatos kis videóval.

Hát az a helyzet hogy ez is kéne, vagy legalábbis kipróbálnám mert azért 600dollár (mire ide ér kb. 150ezer forint) elég drága egy síszemüvegért. A Google Glass 1000dolláros áránál még így is olcsóbb mondjuk nem is használható a mindennapokban.

Címkék: Android HUD Recon

A bejegyzés trackback címe:

https://gadgetfuggo.blog.hu/api/trackback/id/tr154894492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása