iPad mini

2012.11.03. 00:46 goIya

Na a mai naptól fogva meg lehet vásárolni a legújabb Apple varázslatot, az iPad minit. Formás kis dög. 7.8colos kijelző, olyan vékony mint egy ceruza és ugyan az a hardvere és felbontása mint az iPad2-nek.
Már elég régóta voltak róla pletykák, hogy az Apple is belép a 7colos tabletek piacára amit sokan nem hittek el mert maga Steve Jobs fikázta le ezt a kategóriát. És ha szigorúan nézzük akkor nem is lett 7colos iPad, mert a mini 7.8colos. Ugye mennyivel másabb? Hát nem igazán, akármennyire is lovagol ezen az Apple.

Én már valamikor augusztus táján tudtam, hogyha lesz akkor biztos, hogy a hardver egy az egyben az iPad2 lesz csak kisebb házban, kisebb de ugyan olyan felbontású kijelzővel. Mert így logikus. Így lehet olcsóbb és nem kell szegény fejlesztőknek átírniuk az eddigi alkalmazásokat. Már a bejelentéstől kezdve elérhető rá a fél világ.

Térjünk vissza az olcsó dologra. Olcsóbb mint az iPad2 de nem nekünk olcsó, hanem az Apple-nek. Nem is tudom miért gondolták azt, hogy az iPad mini árban összehasonlítható lesz a Nexus 7,Kindle Fire párossal. Nincs profit egyik készüléken se. Az Apple nem csinál ilyet, ő profitot akar látni a hardveren is nem csak a szoftveren. Másrészt amúgy is prémium gyártó, minden kategóriában drágább mint a konkurencia. Miért lenne itt más a helyzet? Még így is veszik az emberek mint a cukrot, úgyhogy nincs itt probléma.

Nekem személy szerint nincs tabletem, nagyon szeretnék egyet már mióta de nincs, mert nem tudtam magam meggyőzni, hogy tényleg szükségem van rá, hogy tényleg tudnám úgy használni ahogy azt elképzelem. Így aztán nem is nagyon tudok most olyat mondani: hogyha tabletet vennék az tuti, hogy a mini lenne. Az biztos hogy iPad lenne vagy egy Atomos Windows 8 tablet. Az Androidos tablet dolog kész káosz, a Windows RT pedig még babacipőben járkál de biztatónak tűnik a dolog. Azt, hogy hány colosat vennék, nem tudom. Majd ha odakerülök kitalálom.

[Update]: Ma tanulás közben jöttem rá, hogy mennyi dolgot nyomtatok ki úgy, hogy tulajdonképpen csak 1szer használom. ( mérési utasítás, jegyzőkönyv, jegyzet, előadás diasor, minta feladatsor) Ez kész papírpocsékolás. Erre például jó lenne egy tablet.

Címkék: mini tablet Apple iPad

A bejegyzés trackback címe:

https://gadgetfuggo.blog.hu/api/trackback/id/tr54886311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása