Windows Phone 8

2012.10.30. 11:03 goIya

Tegnap hivatalosan is elrajtolt a WP8 ami végre egy kis izgalmat vihet a már elég unalmas Android vs iOS csatába.

A WP 7.5-et nem nagyon próbáltam, párszor volt csak a kezemben egy Nokia Lumia 800 de nem igazán nyűgözött le. Lehet csak keveset tudtam róla. Ez az új verzió viszont elég izgalmasnak tűnik. Végre többféle kijelző felbontása is lehet a telóknak, normális sd kártya kezelés, hardveres titkosítás, NFC fizetés, van itt minden. És végre a Live Tile főképernyő se lesz annyira unalmas a többféle méretű csempével.

Viszont nem is ez az izgalmas. Hanem az az út amin elindult a Microsoft. Végre ő is kialakította a maga módján azt a környezetet amit az Apple, sőt talán még jobban is. Az iPhone és a Mac között egy olyan jól kialakított kapcsolat van ami beszippantja az embert. Értesítések, naptár, to-do, névjegyzék, zene, film, dokumentum szinkronizálás. És mindez olyan egyszerűen van megvalósítva mint a faék. .

Amit a Microsoft csinált az ennél jobb. Mert nem elég hogy a mobil és az asztali platform között egy hasonló kapcsolatot alakítottak ki, még a UI-t is összehangolták. A Metro Modern UI ugyan úgy ott van az új Windowson mint a WP-n. Az ember gyereke feláll a géptől kezébe veszi a telefonját és egy szinte ugyan olyan interfész fogadja. Ez azért nagyon nagy királyság. 

Egy másik alapvető különbség hogy ugye a Microsoft ezt mint szoftver gyártóként tudta megcsinálni. A többi cég legyártja a saját Windows-os gépét, telefonját és nálad lehet egy HTC telefon, egy Samsung tablet és egy összebarkácsolt PC ugyan úgy összehangoltan fognak működni. Nem kell egy gyártótol venni a cuccot mint az Apple-nél.

Apropó HTC. Ismételten láttam egy videót ezúttal az Engadget-en ahol bemutatják az új HTC's Windows Phone 8X-et. Ilyen hosszú nevet egy telefonnak..

Elképesztően gyönyörű ez a telefon. Egybeöntött polikarbonát ház, élénk de nem gusztustalan szín. Sokkal szebb szerintem mint a Nokia akármelyik hasonló telefonja. És végre egy olyan telefon amit nem péklapátnak terveztek. 4.3 inches 720p felbontású Super LCD kijelző, dual-core Snapdragon S4 proci. Igazi csúcstelefon használható méretben. Megint erős birtoklási vágy kezd kialakulni bennem. Lépjünk is gyorsan tovább.

A Samsung féle WP8-as telefon konkrétan egy Galaxy S3 csak nem androiddal, szál-csiszolt szám utánzatú(!) hátlappal. Nem valami kreatív, de biztosra veszem hogy pörögni fog az eladása.

Jaj szegény Nokia. A Windows Phone volt az utolsó esélyük, de úgy tűnik itt is rájuk nőtt a konkurencia. Iszonyatosan jó, erős és egyedi megoldású telefonokkal készültek most is, de már nincs akkora előnye ezen a piacon mint a WP7 alatt volt. (Mert nekem a WP7-es telefon egyenlő a Lumia sorozattal.)

Izgalmasan várom a fejleményeket és majd jól összetaperolom az összeset amint lehet. Új telefont nem akarnék venni. Most már megvárom milyen lesz a ICS/JB az én kis LG Optimus 2x-emen.(Vagy gyári vagy CM10, amelyik előbb lesz mert ez a GB egy rakás... Ilyen az amikor egy jó hardvare-re nem hajlandóak rendesen megírni a szoftvert. De ez egy másik sztori.)

Címkék: smartphone HTC Microsoft Windows phone

A bejegyzés trackback címe:

https://gadgetfuggo.blog.hu/api/trackback/id/tr74878588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása