CES 2013: Apróságok

2013.01.09. 00:04 goIya

Hogy ne csak a nagyokról legyen szó, nézzünk körbe mi egyéb érdekesség van még a shown.

Vegyül például, a Valencell új, tavasztól licencelhető, szenzortechnológiáját a PerformTek Precision Biometricset. Ez egy pulzus, távolság, sebesség, maximális oxigénfelvétel -VO2 max- és elégetett kalóriát mérő, amit -most figyelj- fülhallgatóbe építettek be. A VO2 max mérése elég körülményes, de él sportolóknak fontos adattal szolgál. Eddig csak futópadon maskból lélegezve lehetett pontosan mérni, de azt állítják, hogy ez az új módszer 7%-os pontosságú lesz, ami azért elég kielégítő. És, hogy miért jó ,hogy az egész egy fülhallgatóba van beépítve? Mert ez a legtöbb futónál amúgy is ott van valamint a fej mozogása stabilabb, mint mondjuk a kar vagy a mellkas mozgása, így a mérések is pontosabbak tudnak lenni. Az eszköz, egy app segítségével, képes vezeték nélkül szinkronizálni egy iPhone-nal vagy egy Androidos telefonnal, így az adatok azonnal elérhetővé válnak. Már csak abba kell reménykedni, hogy jól is fog szólni.
The Best Heart Rate Monitor May Go in Your Ear

És ha már zene és sport, itt egy másik, a Scosche boomBOTTLE, ami egy vízálló hangszóró. Akkora és úgy néz ki mint egy kulacs, azaz a bicikli kulacstartójába pont passzol. Így már nem lehet akadálya a bringatúra közbeni partizásnak. Hacsak nem a vízhiány. A zenét Bluetooth-on vagy sima jack dugón keresztül lehet ráküldeni és 10órán keresztül szól egy töltéssel.

Folytassuk a fitt vonalat, úgyis szeretünk sportolni. Vagy ha nem akkor, majd a Fitbit Flex tesz róla, hogy megszeressük, vagy csak betartsuk az újévi fogadalmunk, hogy többet fogunk mozogni. Egy egyszerű mozgásérzékelős karkötőről van szó, amin 5 pici led jelzi, hogy mennyit teljesítettünk az aznapra kitűzött célunkból.Fitbit Flex Hands On: The King's Reign Might Be Over

Új vizekre evezett, a memória gyártásról híres Corsair is, és egy olyan sokoldalú külső merevlemezt raktak össze, Voyager Air néven, aminek nem hiszem, hogy van vetélytársa. Az már majdnemhogy alap, hogy az USB 3.0-ás csatlakozón kívül, vezeték nélküli NAS-ként is működik, de ez nem minden. Tettek bele egy aksit is, amivel 7órán keresztül tud működni, mint egy vezeték nélküli mobil hub. Instant laptop LAN parti. Plusz, a merevlemez tartalmához, hozzá lehet férni az iOS-es vagy Androidos készülékünkről is, egy ingyenes alkalmazás segítségével, így utazás közben se kell lemondani a hatalmas zene vagy film gyűjteményünkről. A Voyager Air februártól lesz kapható, 500Gb-os és 1TB-os kiszerelésben, 180 és 219 dollárért.

A Panasonic is megpróbál betörni az action cam piacra, hogy elhalássza a vásárlókat a GoPro elől. A HX-A100 technikailag nem tud többet, 1080p@60fps, 720p@120fps, van beépített Wifi-je, amivel lehetőség van élő közvetítésre is amíg az akku 140perc után le nem merül. A kamera érdekessége azonban a kialakításában van. Szét van választva az optika+szenzor, és az akkumulátor+kezelő szerv egység, egy 60centis kábellel. Így talán kényelmesebb és/vagy kreatívabb elhelyezésre is lehetőség adódik, mint a GoPro esetében. Ennek ellenére nem hiszem, hogy le tudnák taszítani a trónról az action camek királyát, akármilyen árat is találnak ki a márciusi megjelenésig.

 

Címkék: CES 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://gadgetfuggo.blog.hu/api/trackback/id/tr985007275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása